Varm tomatsoppa

Du behöver 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 2.5 msk olivolja 1 msk kryddor provensalska 3 st krossade tomater à 400 g 1.5 dl...


6 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk kryddor provensalska
  • 3 st krossade tomater à 400 g
  • 1.5 dl vitt vin torrt
  • 5 dl vatten
  • 2.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk tacosås eller annan het krydda
  • 2 msk ketchup
  • 4 msk honung
  • peppar

Gör så här

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Fräs dem med kryddorna i oljan i en stor kastrull/gryta några minuter på svag värme. Tillsätt tomater, vin, vatten, buljongtärning, lagerblad och tacosås. Sjud vidare under lock i 20 minuter. Smaka av med ketchup, honung och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top