Läsar-recept

Vegetariska mexitortillas

Du behöver 400 g vegfärs (finns bl a i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker) 1 msk matfett 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk sambael olek 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g vegfärs (finns bl a i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker)
  • 1 msk matfett
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambael olek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 tärnade tomater
  • 1 tärnad paprika
  • 1 dl majs
  • salt
  • 1 dl riven ost
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i matfettet. Tillsätt vitlök, sambael olek, tomatpuré, tomater och paprika. Fräs detta ett par minuter.Rör i majs och salta. Smaka eventuellt av med mer sambael olek. Späd med lite vatten om det behövs. Dra pannan av spisen och strö på osten.

2
Servera fyllningen i de värmda tortillabröden tillsammans med gräddfil.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top