Du behöver
- 400 g vegfärs (finns bl a i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 msk matfett
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk sambael olek
- 1 tsk tomatpuré
- 2 tärnade tomater
- 1 tärnad paprika
- 1 dl majs
- salt
- 1 dl riven ost
- 4 tortillabröd
- 2 dl gräddfil
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i matfettet. Tillsätt vitlök, sambael olek, tomatpuré, tomater och paprika. Fräs detta ett par minuter.Rör i majs och salta. Smaka eventuellt av med mer sambael olek. Späd med lite vatten om det behövs. Dra pannan av spisen och strö på osten.
2
Servera fyllningen i de värmda tortillabröden tillsammans med gräddfil.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.