Vinägrettsallad med kyckling

Du behöver 1 gurka 1 tsk salt 4 selleristjälkar 2 tsk brun farin 5 msk vitvinsvinäger 1 msk curry 1 1/2 dl druvkärnolja eller liknande...


4 portioner

Du behöver

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 4 selleristjälkar
  • 2 tsk brun farin
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk curry
  • 1 1/2 dl druvkärnolja eller liknande olja
  • 2 msk klippt gräslök
  • Att äta till:
  • stekta kycklingben
  • ris

Gör så här

1
Skala gurkan och halvera den längs med. Dra med en sked bort kärnorna och skiva gurkhalvorna rakt över i 1/2 cm tjocka skivor. Salta och låt den stå och vattna sig. Skiva också sellerin i tunna skivor och ta vara på bladen i toppen. Förväll sellerin i kokande saltat vatten några minuter. Häll av kokvattnet och spola sellerin med kallt vatten. Låt rinna av väl.

2
Blanda brun farin och vinäger i en skål. Vispa i curry och olja.

3
Låt gurkan rinna av och blanda ner den och sellerin i vinägretten. Låt stå cirka 30 minuter (eller tiden det tar att koka ris och steka kycklingben).

4
Strö över rikligt med klippt gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top