Du behöver
- 1 gurka
- 1 tsk salt
- 4 selleristjälkar
- 2 tsk brun farin
- 5 msk vitvinsvinäger
- 1 msk curry
- 1 1/2 dl druvkärnolja eller liknande olja
- 2 msk klippt gräslök
- Att äta till:
- stekta kycklingben
- ris
Gör så här
1
Skala gurkan och halvera den längs med. Dra med en sked bort kärnorna och skiva gurkhalvorna rakt över i 1/2 cm tjocka skivor. Salta och låt den stå och vattna sig. Skiva också sellerin i tunna skivor och ta vara på bladen i toppen. Förväll sellerin i kokande saltat vatten några minuter. Häll av kokvattnet och spola sellerin med kallt vatten. Låt rinna av väl.
2
Blanda brun farin och vinäger i en skål. Vispa i curry och olja.
3
Låt gurkan rinna av och blanda ner den och sellerin i vinägretten. Låt stå cirka 30 minuter (eller tiden det tar att koka ris och steka kycklingben).
4
Strö över rikligt med klippt gräslök.