Vinsorbet

Du behöver 2 dl vatten 1 dl strösocker citron rivet skal av 1/2 citron saften av 1 3.5 dl vitt vin mousserande och halvsött Gör...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • citron rivet skal av 1/2
  • citron saften av 1
  • 3.5 dl vitt vin mousserande och halvsött

Gör så här

Koka upp vattnet med sockret, låt sjuda några minuter tills sockret löst sig. Sedan får lagen stå och kallna. Blanda då i skal och saft av citron samt vinet. Låt frysa över natten. Servera som entré, mellanrätt (digestiv) eller dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top