Vintorsk med rakor och ragu

Du behöver 600 g filé av torsk eller kolja 1/2 dl torrt vitt vin ca 1 dl vatten 1 tsk grönsaksfond 1 dillstjälk Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g filé av torsk eller kolja
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • ca 1 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 dillstjälk

Gör så här

Klipp eller skär bort de ben som kan sitta längs mittranden på filéernas bredaste del, dela fisken i lagom portionsbitar. Koka upp vin, vatten, fond och en bruten dillstjälk under lock, låt stå och dra några minuter bredvid spisen. Sjud fisken i knappt bubblande vatten 5-6 minuter strax innan den ska ätas, då måste både rårakor och fänkålsragu stå färdiga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top