Vit chokladlasagne

Du behöver Chokladmousse: 2.5 dl vispgrädde 100 g vit choklad 1 cl frangelico hasselnötslikör 50 g pekannötter hackade “Lasagneblad” ca 12 st.: 150 g vit...


4 portioner

Du behöver

Chokladmousse:

2.5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 cl frangelico hasselnötslikör
50 g pekannötter hackade

“Lasagneblad” ca 12 st.:

150 g vit choklad
bakplåtspapper

Inkokta mandariner:

1.25 dl strösocker
1 dl vatten
3 st mandariner

Gör så här

1
Chokladmousse: Koka upp grädden och slå den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt allt svalna och stå i kylen över natten. Vispa till hård konsistens och smaka av med likör och nötter.

2

3
“Lasagneblad”: Smält chokladen i djup tallrik över vattenbad eller på upptining i mikron. Gör en ruta av papper eller liknande (6×9 cm exempelvis). Lägg den under bakplåtspapperet.

4

5
Bred eller pensla av den smälta chokladen på bakplåtspappret enligt pappersmönstret. Flytta mönstret och fortsätt med lasagnebladen tills den smälta chokladen är slut.

6
Alternativt, klipp av overheadplast rutor (6×9 cm) och pensla eller bred på dem med choklad. Ställ chokladbladen att stelna, kanske i frysen, klart på 10 minuter i så fall.

7

8
Mandariner: Koka socker och vatten i en minut. Låt svalna. Skala mandarinerna och pilla bort alla vita hinnor. Lägg ner mandarinerna i sockerlagen.


Kommentar:
TIPS: Jag brukar göra moussen utan vare sig likör eller nötter. Prova gärna med din favoritlikör, annars och det går alldeles utmärkt med hackad mandel också.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top