Vit chokladparfait med mangosås

Du behöver 0.75 dl strösocker 4 st äggulor 1 st ägg 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 cl cointreau Till servering: mangosås eller...


4 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 cl cointreau

Till servering:

mangosås eller färsk mango som mixas med strösocker och citron
mandelflagor
chokladdekorationer

Gör så här

1
Vispa socker och ägg pösigt. Smält chokladen i vattenbad, eller på en tallrik i mikrougnen. Men låt den inte stå för länge, då blir den grynig.

2
Blanda chokladen med äggsmeten. Vispa grädden och blanda i den samt lite cointreau (kan uteslutas men glassen blir mjukare av alkohol).

3
Frys in glassen i små portionsformar eller kaffekoppar 2-3 timmar. Tina den frysta mangosåsen och servera till, eller använd moget fruktkött av mango och mixa lätt tillsammans med ett par matskedar socker och en aning citronsaft.

4
Servera med mandelflarn.


Kommentar:
Receptet kommer från restaurang Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.
Välj mandelflarn som passar vid eventuell glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top