Du behöver
- 1 knippe (500 g) vit sparris
- 2 dl slätbladig persilja
- 1 huvud/kruka romansallat
- 2-3 stjälkar färsk basilika
- 1 msk grönsaksfond + 5 msk vatten
- 4 msk (oliv)olja
- 1 krm salt
- vitpeppar
- (några droppar citronsaft)
- Till garnering:
- hyvlad parmesan
- svarta oliver
Gör så här
1
Sparris: Skölj sparrisen och skala nedre delen av stjälkarna med en rotsaksskalare. Koka sparrisen cirka 10 minuter i saltat vatten.
2
Gör under tiden såsen: Lägg persiljan i mixer tillsammans med sönderdelade sallatsblad, basilika, fond och vatten. Mixa sönder och späd med oljan medan maskinen går till en tjock, slät sås. Smaka av med salt och peppar samt aningen citron om så önskas.
3
Ta upp sparrisen med hålslev och lägg den på två tallrikar. Skeda såsen över och hyvla parmesan över. Lägg några oliver bredvid.