Vitlöksgravad strömming

Du behöver 650 g strömming rensad Lag: 5 dl vatten 1.25 dl ättiksprit 12% 1 msk salt Sås: 2 dl majonnäs 2 dl gräddfil 15...


6 portioner

Du behöver

  • 650 g strömming rensad

Lag:

5 dl vatten
1.25 dl ättiksprit 12%
1 msk salt

Sås:

2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
15 st vitpepparkorn grovstötta
2 st vitlöksklyftor
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt

Gör så här

1
Dra loss skinnet från strömmingsfiléerna. Blanda vatten, ättiksprit och salt och lägg i strömmingen. Låt den ligga i lagen 6-8 timmar. Ta upp filéerna och låt dem rinna av ordentligt.

2
Blanda samman majonnäs, gräddfil, stött peppar, pressad vitlök, dill, gräslök och salt. Varva sås och filéer. Börja och avsluta med sås. Ställ i kylskåp i 2 dygn före servering.


Kommentar:
Vitlök är inte så vanlig på julbordet. Men här har den hittat hem i den goda, gravade strömmingen.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top