Vitvinssås till kokt fisk

Du behöver 2 dl vin torrt vitt 3 dl fiskbuljong (av fond eller tärning) persilja några kvistar 2 msk vetemjöl 2 msk smör rumsvarmt 1...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 dl vin torrt vitt
  • 3 dl fiskbuljong (av fond eller tärning)
  • persilja några kvistar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör rumsvarmt
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 krm kajennpeppar eller röd tabasco
  • 1/2-1 tsk worcestersås eller balsamvinäger
  • salt ca 1 tsk
  • strösocker ca 2 tsk

Gör så här

Koka upp vin och buljong med persilja, låt sjuda några minuter utan lock och ta bort kvistarna. Rör under tiden ihop mjöl och smör, klicka ner blandningen i sjudande vätska under omrörning. Låt småputtra 5 minuter utan lock och blanda så i crème fraîche. Smaka av med kajennpeppar, worcestersås (ger kryddig syra), salt och socker. Till skaldjur byter man med fördel fiskbuljongen mot spädd skaldjursfond.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top