Whiskygravad lax

Du behöver 1.25 kg lax färsk av mittbiten 4 msk salt 4 msk råsocker 2 dl whisky 1 st purjolök finhackad bladpersilja finhackad Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 1.25 kg lax färsk av mittbiten
  • 4 msk salt
  • 4 msk råsocker
  • 2 dl whisky
  • 1 st purjolök finhackad
  • bladpersilja finhackad

Gör så här

Rensa och filea laxbiten. Blanda alla ingredienserna och klappa in laxen med detta. Sätt laxen under press svalt i två dygn. Skiva upp den och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top