Du behöver
- 500 g nötinnanlår i tunna skivor
- 200 g morötter
- 100 g kålrot
- 100 g vitkål
- 50 g purjolök
- 50 g olja eller margarin
- 1/2 dl chilisås
- 2 dl crème fraîche eller grädde
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor, 3-4 mm. Skala och riv morot, kålrot och vitkål på det grövsta på rivjärnet. Strimla purjon.
2
Hetta upp en wokpanna eller vanlig stekpanna. Fräs det strimlade köttet under ständig omrörning i matfettet cirka 2-3 minuter.
3
Tillsätt de strimlade grönsakerna fräs yttterligare i 2 minuter. Salta och peppra.
4
Tillsätt chilisås och crème fraîche eller grädde och låt puttra i 1 minut. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs.
5
Servera med klyftpotatis eller kokt potatis.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.