Wokad kyckling med räkor

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 st röd paprika 1 st purjolök liten 1 st morot 1.5 msk rapsolja eller olivolja 1 st banan räkor...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st röd paprika
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st morot
  • 1.5 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 st banan
  • räkor ca 200 g skalade

Curryris:

1 st lök liten gul
1.5 msk olja eller margarin
2.5 tsk curry
2 dl ris
4 dl vatten
1 tsk gurkmeja (för färgens skull)
0.5 st hönsbuljongtärning eller ca 1 msk kycklingfond

Gör så här

1
Skär filéerna i bitar. Strimla paprikan. Finstrimla purjon. Skär moroten i smala stavar.

2
Curryris: Finhacka och fräs löken med matfett, curry och ris i en kastrull. Häll på vatten, rör i gurkmeja och buljongtärning eller fond. Koka upp och sjud på svag värme under lock cirka 20 minuter, eller enligt risets förpackningsråd.

3
Kycklingwok: Värm olja i wok- eller stor stekpanna. Woka/stek kycklingbitarna genomstekta. Tillsätt under tiden paprika, purjo och morot. Skiva bananen. Vänd varsamt ner och hetta upp skivorna i blandningen. Tillsätt och värm räkorna helt kort.

4
Packa kokt ris i två lätt oljade portionsformar eller koppar.

5
Stjälp upp riset på tallrikar och fördela kycklingwok bredvid.


Kommentar:
Ett recept från Dinners Ekolskrog, vinnare i Lisvmedelsverkets vägkrogstävling 1998.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top