Zucchinikaka

Du behöver 2-2 2/1 dl zucchini finriven 2 dl farinsocker 1 dl majsolja 2 st ägg 3.5 msk filmjölk 4.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver...


6 portioner

Du behöver

  • 2-2 2/1 dl zucchini finriven
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl majsolja
  • 2 st ägg
  • 3.5 msk filmjölk
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 dl nötter hackade valfria
  • 2 tsk kanel

Tillbehör:

jordgubbar
matlagningsyoghurt
flytande honung

Gör så här

Vispa samman socker och olja väl. Tillsätt äggen, ett i sänder, och filmjölken. Blanda i zucchinirivet och de övriga ingredienserna. Blanda väl. Smörj och bröa en form på cirka 1 1/2 liter. Häll smeten i formen. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader cirka 1 timme. Låt kakan vila 15 minuter innan du stjälper upp den.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top