Färskost med mynta

Du behöver 1 liter naturell yoghurt 2 dl crème fraîche 2-3 msk torkad mynta 2 tsk torkad oregano ca 1 tsk salt 1/2-1 dl god...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter naturell yoghurt
  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk torkad mynta
  • 2 tsk torkad oregano
  • ca 1 tsk salt
  • 1/2-1 dl god olivolja
  • Till servering:
  • olivolja och hackad färsk mynta

Gör så här

1
Rör ihop yoghurt och crème fraîche i en skål, blanda i kryddor och salt och häll över i en silduk. Knyt ihop den och häng den över en skål minst 5-6 timmar, gärna över natten.

2
Rör ut färskosten med lite olivolja, häll upp i en skål och ringla på lite olivolja. Garnera med färsk mynta och servera till nybakat bröd.


Kommentar:
Ett recept från den grekiska ön Folegandros.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top