Kajo

Du behöver smör 2 potatisar, rives 5 färska champinjoner, rives ca 1 cm färsk chili, finhackas 1/4 grönsaksbuljongtärning ca 10 haricots verts salt svartpeppar 100...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • smör
  • 2 potatisar, rives
  • 5 färska champinjoner, rives
  • ca 1 cm färsk chili, finhackas
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • ca 10 haricots verts
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g kött (lamm eller nöt exempelvis)
  • 1/2 tomat
  • 1-2 msk smältost eller mascarpone

Gör så här

Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och bryn potatis, champinjoner och chili tills potatisen känns mjuk, cirka 10 minuter. Smaka av med buljongtärningen. Värm bönorna i lite lättsaltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla eller stek det. Grilla tomathalvans yta. Lägg upp av alla ingredienserna och toppa med lite extra svartpeppar.


Kommentar:
Ett matminne från Amman i Jordanien!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top