Plommonkaka

Du behöver 200 g katrinplommon kärnfria 3 msk rom eller äppeljuice 2 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 6 dl mjölk 4 st ägg 50 g...


6 portioner

Du behöver

  • 200 g katrinplommon kärnfria
  • 3 msk rom eller äppeljuice
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 50 g smält smör eller margarin

Gör så här

1
Stänk katrinplommonen med rom eller juice och låt dem dra 2 timmar. Låt plommonen droppa av och spara vätskan.

2
Lägg plommonen i en smord, ugnsfast form, cirka 26 centimeter i diameter.

3
Blanda mjöl och socker. Rör ner mjölken till en slät smet. Fortsätt att röra ner ägg, vätska från katrinplommonen och smör. Häll smeten över katrinplommonen i formen.

4
Sätt in formen mitt i ugnen i 175 grader. Grädda 1-1 1/2 timme, tills smeten stannat och ytan fått gyllenbrun färg. Täck med alfolie om kakan blir för mörk.

5
Låt kakan svalna i formen. Skär i bitar och servera kakan ljummen.


Kommentar:
Ett typiskt recept från franska Bretagne, en ugnspannkaka med katrinplommon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top