Du behöver
- 200 g katrinplommon kärnfria
- 3 msk rom eller äppeljuice
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 6 dl mjölk
- 4 st ägg
- 50 g smält smör eller margarin
Gör så här
1
Stänk katrinplommonen med rom eller juice och låt dem dra 2 timmar. Låt plommonen droppa av och spara vätskan.
2
Lägg plommonen i en smord, ugnsfast form, cirka 26 centimeter i diameter.
3
Blanda mjöl och socker. Rör ner mjölken till en slät smet. Fortsätt att röra ner ägg, vätska från katrinplommonen och smör. Häll smeten över katrinplommonen i formen.
4
Sätt in formen mitt i ugnen i 175 grader. Grädda 1-1 1/2 timme, tills smeten stannat och ytan fått gyllenbrun färg. Täck med alfolie om kakan blir för mörk.
5
Låt kakan svalna i formen. Skär i bitar och servera kakan ljummen.
Ett typiskt recept från franska Bretagne, en ugnspannkaka med katrinplommon.