Smördegsinbakad gorgonzola

Du behöver 2 st smördegsplattor djupfrysta gorgonzolaost ca 100 g parmaskinka tunna skivor äggula till pensling Gör så här 1 Tina smördegsplattorna lätt. Dela varje...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor djupfrysta
  • gorgonzolaost ca 100 g
  • parmaskinka tunna skivor
  • äggula till pensling

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna lätt. Dela varje platta i två delar. Kavla ut delarna till fyrkanter, 13×13 cm.

2
Dela osten i fyra lika stora delar. Vira in varje ostbit i en skiva parmaskinka till ett tätt paket. Fördela paketen på ena trekantshalvan av smördegsplattorna.

3
Pensla runt kanterna med lite äggula. Vik över den andra halvan och tryck med en gaffel ihop till trekantspaket. Pensla dem med äggula.

4
Grädda i 225 grader cirka 8 minuter.

5
Lägg upp den inbakade osten på tallrikar tillsammans med friséesallad och halverade cocktailtomater.

6
Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top