Färsk mango på hallonspegel

Du behöver 1 st mango stor mogen 1 pkt hallon (200 g) 2 msk florsocker 0.5 tsk vaniljsocker citronmelissblad Gör så här 1 Snitta mangon...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st mango stor mogen
  • 1 pkt hallon (200 g)
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • citronmelissblad

Gör så här

1
Snitta mangon runt om den platta sidan in till kärnan. Snitta likadant runt om på den runda sidan. Flå loss de fyra segmenten från kärnan med en liten skalkniv. Skala bitarna sedan de fläkts loss. Skiva de fyra fruktköttsbitarna tunt.

2
Halvtina hallonen. Ta undan några hela bär att garnera med. Mosa resten i mixer. Gnid genom sikt om såsen önskas kärnfri. Söta med florsocker och vaniljsocker. Fördela och bred ut såsen lite på fyra assietter. Lägg på mangoskivorna, garnera med hela bär och citronmeliss (som kan ätas, eftersom bladen kryddar desserten).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top