Honungskokta päron med björnbär

Du behöver 2 fasta päron 2 msk flytande honung 3 msk pressad citronsaft 1/2 tsk vaniljsocker timjanskvistar 100 g frysta björnbär Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 fasta päron
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • timjanskvistar
  • 100 g frysta björnbär

Gör så här

1
Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset med en tesked. Lägg halvorna med den tjocka delen utåt i en rund, mikrotålig form. Täck. Mikra på 750 watt tills päronen är knappt mjuka, 4 minuter. Spara spadet som sipprar ut.

2
Hetta upp honungen i en kastrull, stor nog att rymma de fyra päronhalvorna, tills den bubbelkokar och börjar karamellisera. Lägg i päronen med snittytan neråt och låt ytan få aningen färg. Ta upp päronen och lägg upp på var sin tallrik. Häll spadet från de mikrade päronen i kastrullen med honung, tillsammans med citronsaft och vaniljsocker. Koka tills spadet blir simmigt. Skeda det över päronen. Garnera med (citron)timjanskvist och ett par tinade björnbär på varje tallrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top