Du behöver
- 2 fasta päron
- 2 msk flytande honung
- 3 msk pressad citronsaft
- 1/2 tsk vaniljsocker
- timjanskvistar
- 100 g frysta björnbär
Gör så här
1
Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset med en tesked. Lägg halvorna med den tjocka delen utåt i en rund, mikrotålig form. Täck. Mikra på 750 watt tills päronen är knappt mjuka, 4 minuter. Spara spadet som sipprar ut.
2
Hetta upp honungen i en kastrull, stor nog att rymma de fyra päronhalvorna, tills den bubbelkokar och börjar karamellisera. Lägg i päronen med snittytan neråt och låt ytan få aningen färg. Ta upp päronen och lägg upp på var sin tallrik. Häll spadet från de mikrade päronen i kastrullen med honung, tillsammans med citronsaft och vaniljsocker. Koka tills spadet blir simmigt. Skeda det över päronen. Garnera med (citron)timjanskvist och ett par tinade björnbär på varje tallrik.