Katrinplommon i citrusspad

Du behöver 1 st katrinplommon (250 g) vatten Sås: 6 dl vatten 2 msk strösocker 2 tsk potatismjöl citron rivet skal av 1 Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st katrinplommon (250 g)
  • vatten

Sås:

6 dl vatten
2 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
citron rivet skal av 1

Gör så här

Lägg plommonen i en skål och häll över kallt vatten tills det gott och väl täcker. Ställ i kylskåpet över natten. Sila av blötläggningsvattnet i ett mått och späd med vatten till rätt mängd. Häll över i en liten kastrull. Rör ner socker och potatismjöl. Koka upp under omrörning tills den tunna såsen ger från sig ett plopp och blir genomskinlig. Rör då ner citronskal och häll såsen het över plommonen. Servera plommonen ljumma med sin sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top