Melonsorbet med jordgubbar

Du behöver 2 1/2 dl vatten 1 dl strösocker 1 galia- eller ogenmelon, ca 500 g 12 jordgubbar Gör så här 1 Koka vatten och...


6 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 galia- eller ogenmelon, ca 500 g
  • 12 jordgubbar

Gör så här

1
Koka vatten och socker tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.

2
Skär skal- och kärnfritt melonkött i bitar och mixa till puré. Blanda den med lagen och frys till sorbet i glassmaskin. Eller häll över i rostfri skål och ställ i frysen. Rör om ibland. Då behövs ungefär 6 timmars frystid.

3
Skeda kulor av mjukfryst sorbet på ett bakplåtspapper och singelfrys dem. Då får de serveringstemperatur snabbare. Ta fram dem 10 minuter före servering. Tvätta och snitta jordgubbarna i skivor som hålls samman i den blastiga änden. Lägg upp dem tillsammans med sorbeten och strö på rivet limeskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top