Passionerad banan

Du behöver 2 passionsfrukter 1 msk strösocker 1 msk vatten 2 bananer Gör så här 1 Klyv passionsfrukterna. Skrapa ur fruktköttet med kärnorna. 2 Gnid...


2 portioner

Du behöver

  • 2 passionsfrukter
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 bananer

Gör så här

1
Klyv passionsfrukterna. Skrapa ur fruktköttet med kärnorna.

2
Gnid väl genom en sikt, men spara några kärnor. Häll fruktsaften i en liten kastrull. Tillsätt socker och vatten.

3
Koka upp under omrörning. På en gång som såsen når kokpunkten blir den simmig och genomskinlig. Såsen ska sedan inte koka mera. Skeda ner några fruktkärnor som garnering.Snitta längs med bananskalen och lyft upp frukten ur skalen. Skiva bananerna och lägg tillbaka dem i skalhalvorna.

4
Skeda över såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top