Fisktagine med gryn

Du behöver 2 msk (raps)olja 2 tsk gurkmeja 1 tsk grovkrossade kryddpepparkorn 2 tsk finhackad spansk peppar 2 morötter i slattar 3 dl krossade korngryn...


6 portioner

Du behöver

  • 2 msk (raps)olja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovkrossade kryddpepparkorn
  • 2 tsk finhackad spansk peppar
  • 2 morötter i slattar
  • 3 dl krossade korngryn
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400-600 g tinad fiskfilé (torsk, kolja eller sej)
  • persilja

Gör så här

1
Använd en ugnssäker gryta eller panna med lock.

2
Hetta upp oljan och fräs gurkmeja, kryddpeppar samt spansk peppar ett ögonblick. Rör ner morötter och korngryn och fräs en minut under omrörning.

3
Tillsätt salt, vatten och fiskbuljongtärning. Koka upp och låt korngrynen koka under lock 15 minuter tills vattnet börjat koka in.

4
Skiva fiskblocket och bädda ner skivorna i korngrynen. Sätt in på nedre falsen i ugn som förvärmts till 225 grader. Fortsätt att låta rätten sjuda under lock i ugnen ungefär 20 minuter. Garnera med persiljeblad. Servera rätten ur grytan.

5
Skeda varm fiskbuljong över rätten på tallriken om mer vätska önskas.


Kommentar:
Ett rätt inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta.
Tagine kallas både kärlet, ett ugnssäkert djupt lerfat med toppigt lock, och rätterna som liknar olika gryträtter. De görs med couscous, ris, gryn eller potatis, grönsaker och lamm, fisk eller kyckling. Tagine tillagas ofta under lång tid i ugnen, som när vi gör mat i lergryta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top