Nordafrikansk kryddblandning

Du behöver 2.5 cm hel kanel 2 tsk svartpeppar hel 2 tsk malen ingefära 2 tsk gurkmeja malen 0.25 tsk muskotnöt riven Gör så här...


3 portioner

Du behöver

  • 2.5 cm hel kanel
  • 2 tsk svartpeppar hel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk gurkmeja malen
  • 0.25 tsk muskotnöt riven

Gör så här

1
Torrosta i het stekpanna kanelstången i bitar tillsammans med svartpepparn.

2
Mal dem till pulver i mortel eller kryddkvarn och blanda med de övriga kryddorna. Spara i en liten burk med alldeles tätt lock.


Kommentar:
Ett rätt inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta.
Kryddbodarna har egna blandningar, så också varje husmoder som blandar kryddor till husbehov. Här en blandning som passar till soppor och grytor, i synnerhet om lamm ingår.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top