Tomatsås

Du behöver 1 msk (raps)olja 1 finhackad gul lök 2 krossade vitlöksklyftor 5 dl tomatjuice 1 tsk vinäger 1 tsk strösocker salt och svartpeppar Gör...


6 portioner

Du behöver

  • 1 msk (raps)olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en liten kastrull. Fräs lök och vitlök ett ögonblick. Häll tomatjuice över och låt såsen sjuda med locket på glänt 15-20 minuter. Smaka av med vinäger, socker, salt, peppar.

2
Kryddtips till såsen: Såsen kan kryddas med hackad kryddgrönt, till exempel persilja, färsk koriander, salvia, timjan, eller en aning mynta.


Kommentar:
Ett rätt inspirerad från Medelhavets svalka och Saharas hetta.
En sås att servera till maten, också bra att stuva grönsaker med.
Såsen ingår i Tomatstuvad vitkål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top