Ugnsbakad lax med blandspenat

Du behöver ca 600 g färsk laxfilé ca 1/2 tsk salt ca 1 msk smör eller margarin Kall sås med ingefära och honung: 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 600 g färsk laxfilé
  • ca 1/2 tsk salt
  • ca 1 msk smör eller margarin
  • Kall sås med ingefära och honung:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ca 1 1/2 msk finhackade, kryddoljeinlagda soltorkade tomater
  • 1/2-1 msk nyriven färsk ingefära
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm mald svartpeppar
  • Att äta till:
  • smörfräst bladspenat
  • pressad potatis

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skär loss laxfilén från skinnet och skär den rakt över i fyra bitar, 4-5 cm breda. Lägg dem i en lätt smord, ugnssäker form. Strö lite salt över laxen. Lägg en ärtstor klick smör eller margarin på varje laxbit.

3
Baka laxen cirka 12 minuter, eventuellt några minuter till, så att bitarna blir helt färdiga.

4
Såsen: Blanda yoghurten med de hackade tomaterna. Smaka av med ingefära, honung, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top