Picknickbröd med parmesan

Du behöver 1 st bröd 2.5 dl vatten 0.5 dl olivolja 25 g jäst rumsvarmt 0.5 msk havssalt 1 dl parmesanost grovt riven 1 msk...


1 portion

Du behöver

  • 1 st bröd
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 25 g jäst rumsvarmt
  • 0.5 msk havssalt
  • 1 dl parmesanost grovt riven
  • 1 msk rosmarin från burk
  • 2.5 dl durumvete
  • vetemjöl ca 3 dl special

Till formen:

olja
vetemjöl

Gör så här

Värm vatten och olivolja till något mer än fingervärme (cirka 40 grader). Smula jästen i degbunken. Vispa ut den med degvätskan. Tillsätt salt, ost, rosmarin och mjölsorter. Arbeta till en härligt följsam deg. Låt den jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Lägg över den i en smord och mjölad ugnssäker 1-liters form. Gör några dekorativa snitt i degen och låt den jäsa upp igen. Grädda brödet i 175 grader cirka 30 minuter.


Kommentar:
Ta med brödet varmt ut i naturen och servera det till rökt kött eller korv, oliver och torkade tomater exempelvis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top