Du behöver
- 1 st bröd
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl olivolja
- 25 g jäst rumsvarmt
- 0.5 msk havssalt
- 1 dl parmesanost grovt riven
- 1 msk rosmarin från burk
- 2.5 dl durumvete
- vetemjöl ca 3 dl special
Till formen:
olja
vetemjöl
Gör så här
Värm vatten och olivolja till något mer än fingervärme (cirka 40 grader). Smula jästen i degbunken. Vispa ut den med degvätskan. Tillsätt salt, ost, rosmarin och mjölsorter. Arbeta till en härligt följsam deg. Låt den jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Lägg över den i en smord och mjölad ugnssäker 1-liters form. Gör några dekorativa snitt i degen och låt den jäsa upp igen. Grädda brödet i 175 grader cirka 30 minuter.
Ta med brödet varmt ut i naturen och servera det till rökt kött eller korv, oliver och torkade tomater exempelvis.