Aubergineröra

Du behöver 4 st aubergine 1 st röd paprika 1 st vitlöksklyfta 0.5 st citron 1 dl olivolja Gör så här 1 Grilla aubergine och...


10 portioner

Du behöver

  • 4 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron
  • 1 dl olivolja

Gör så här

1
Grilla aubergine och paprika i ugnen tills de blir mjuka och mosiga. Ta bort skalen från auberginerna. Lägg auberginemassan i en skål och mosa med pressad vitlök och olivolja. Skär ner paprikan. Pressa citron över röran.

2
Röran är färdig att servera. God både som dip och till matlagning.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs vårbuffé som är beräknad för 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top