Fyllda auberginer från Marocko

Du behöver Fyllning: 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 1 dl mandel skalade olja 1.5 dl franskbröd torrt smulat 1.5 dl sultanrussin (blötlagda) 1.5...


4 portioner

Du behöver

Fyllning:

2 st gula lökar
1 st vitlöksklyfta
1 dl mandel skalade
olja
1.5 dl franskbröd torrt smulat
1.5 dl sultanrussin (blötlagda)
1.5 tsk malen ingefära
salt och svartpeppar

Tillbehör:

couscous
bönor saffransmarinerade vita
grönsakssky

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär toppen av auberginerna och gröp ur dem försiktigt så att skalet är helt för att kunna fyllas. Det går bäst med en äppelpipare. Skär fruktköttet i bitar.

2
Gör fyllningen: Skala och hacka lök och vitlök och grovhacka mandlarna. Fräs löken mjuk på svag värme i olja tillsammans med fruktkött från 2-3 auberginer. Blanda i ströbröd, avrunna russin och hackad mandel. Smaksätt med ingefära, salt och peppar.

3
Fyll auberginerna, lägg dem i en smord ugnsfast form, droppa över lite olja och ugnsbaka dem i 20-25 minuter mitt i ugnen tills de är mjuka och genomstekta.

4
Tillbehören: De vita bönorna måste blötläggas över en natt och sedan kokas mjuka i lättsaltat vatten cirka 45 minuter. Därefter läggs de varma, nykokta bönorna i en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och saffran, och bör få dra ytterligare över en natt.

5
Couscous kokas enligt anvisningarna på paketet. Gör en skysås av inkokt grönsaksbuljong, som smaksätts med lite mynta, kanel och harissa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top