Grönsaksstavar med pestodip

Du behöver 2 st gurkor 1 kg morötter 3 st paprikor 1 st stjälkselleri knippe Grön pestodip: 100 g basilika 1 st vitlök klyfta 1...


10 portioner

Du behöver

  • 2 st gurkor
  • 1 kg morötter
  • 3 st paprikor
  • 1 st stjälkselleri knippe

Grön pestodip:

100 g basilika
1 st vitlök klyfta
1 krm svartpeppar
1 krm salt
20 g pecorinoost (eller parmesan)
20 g pinjenötter
olivolja ca 1 dl
125 g färskost
2 dl crème fraîche

Gör så här

1
Rensa och skär grönsakerna i cirka 10 cm långa stavar.

2
Lägg allt utom olja, ost och crème fraiche i en matberedare. Kör i gång och tillsätt oljan, först lite i taget och sedan i en fin stråle. Blanda peston med färskost och crème fraiche. För en röd pestosås lägger du till 100 g tomatpuré och 50 g soltorkade tomater.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs vårbuffé som är beräknad för 10 personer.
Har du inte tid finns Julias färdiga pesto-pastasås. Vill du så kan du dryga ut den med crème fraiche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top