Grova havrebullar

Du behöver 50 g jäst 50 g smör eller margarin 5 dl vatten 2.5 tsk salt 1 msk strösocker 9 dl vetemjöl 4 dl fint...


24 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 2.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 3 dl havregryn

Pensling:

mjölk en skvätt
havregryn en handfull

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfett i en kastrull, tillsätt vatten och värm till 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker och vetemjölet lite i sänder. Arbeta in rågmjöl och havregryn i degen, som därefter bearbetas i några minuter. Låt

2
jäsa övertäckt i cirka 1 timme.

3
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den med kraftiga tag.

4
Baka ut till kuvertbröd och låt dem jäsa

5
på plåt i cirka 30 minuter. Pensla med mjölk och strö över havregryn. Grädda i 12-15 minuter i 225 grader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top