Hemlagad majonnäs

Du behöver 4 st äggulor 1 tsk salt 1 nypa peppar 4 msk vitvinsvinäger 8 dl solrosolja Gör så här Viktigast är att alla ingredienser...


1 portion

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa peppar
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 8 dl solrosolja

Gör så här

Viktigast är att alla ingredienser har samma temperatur. Rör samman allt utom oljan i en stabil, rundbottnad bunke. Använd plast- eller trägaffel. Tillsätt oljan under kraftig omrörning. Först droppvis och sedan i en fin stråle. Rör hela tiden eller kör i mixer.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top