Minipizzor från Alsace

Du behöver Deg: 0.5 l mjöl 0.5 pkt torrjäst 1 tsk salt 1 tsk strösocker 2.5 dl Ljummet vatten Fyllning: 250 g färskost med vitlök...


20 portioner

Du behöver

Deg:

0.5 l mjöl
0.5 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2.5 dl Ljummet vatten

Fyllning:

250 g färskost med vitlök
1 st ägg
peppar och salt efter smak

Garnering:

parmaskinka
basilika eller tomat
oliver
fetaost eller zucchini
paprika

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop den tills den blir slät. Låt den jäsa i 30 minuter. Platta ut degen till tunna små pizzor (lämna gärna en liten kant så att fyllningen inte rinner ut). Placera pizzorna på en smörad bakplåt. Värm ugnen till 280 grader.

2
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Lägg smeten i ett tunt lager på pizzorna. Garnera pizzorna och grädda dem i ungefär 4 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs vårbuffé som är beräknad för 10 personer.
Smakkombinationerna är här ändlösa med olika färskostsmaker och garnityr. Andra exempel är rödlök, tomat och champinjoner, kyckling, ananas och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top