Du behöver
- 3 dl kaffe kallt
- 10 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
- 375 g färskost naturell
- 5 msk marsalavin (eller annat sött dessertvin, punsch eller konjak)
- 4 dl vispgrädde
- 20 st savoiardikex italienska
Garnering:
kakao
frukt eller bär
Gör så här
1
Häll kallt och mycket starkt kaffe i en skål. Vispa äggulor och socker i en bunke. Blanda ner ost och vin i äggsmeten.
2
Vispa upp grädden hårt i en annan bunke. Blanda försiktigt ner vispgrädden i äggsmeten.
3
Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet och lägg det i botten på en form eller ett glas. Kexen går bra att bryta. Häll hälften av smeten över kexlagret. Strö över ett lager kakao eller O’boy. Häll på ett lager smet till.
4
Häll kakao i en sil och sikta över, så att smeten täcks helt.
5
Garnera med frukt och bär.
Receptet kommer från Hemma bästs vårbuffé som är beräknad för 10 personer.
För en mer barnvänlig variant byter du ut marsalavin och kaffe mot Oboy och/eller apelsinjuice. Receptet kommer från Hemma bästs vårbuffé som är beräknad för 10 personer.