Bönsallad och grillade rotsaker

Du behöver 3 dl stora vita bönor 1 1/2 dl tunnskivad purjolök Dressing: 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk krossad spiskummin 1 tsk torkad krossad spansk...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl stora vita bönor
  • 1 1/2 dl tunnskivad purjolök
  • Dressing:
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk krossad spiskummin
  • 1 tsk torkad krossad spansk peppar eller färsk röd spansk peppar
  • 3-4 msk (valnöts- eller oliv)olja
  • Att äta till: grillade rotsaker

Gör så här

1
Blötlägg vita bönor i rikligt med vatten över natten. Häll bort vattnet och koka bönorna i nytt osaltat vatten tills de är mjuka, men inte mosiga, cirka 1 timme.

2
Förväll under tiden purjo 2 minuter i kokande saltat vatten. Rör samman ingredienserna till dressingen.

3
Häll vattnet av bönorna och blanda ner purjo och dressing bland de varma bönorna. Salladen kan ätas varm eller kall.

4
Servera med grillspett av rotsaker; blancherade morötter, palsternacka och rotselleri. Bönsalladen passar också till kött och fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top