Du behöver
- 3 dl stora vita bönor
- 1 1/2 dl tunnskivad purjolök
- Dressing:
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk krossad spiskummin
- 1 tsk torkad krossad spansk peppar eller färsk röd spansk peppar
- 3-4 msk (valnöts- eller oliv)olja
- Att äta till: grillade rotsaker
Gör så här
1
Blötlägg vita bönor i rikligt med vatten över natten. Häll bort vattnet och koka bönorna i nytt osaltat vatten tills de är mjuka, men inte mosiga, cirka 1 timme.
2
Förväll under tiden purjo 2 minuter i kokande saltat vatten. Rör samman ingredienserna till dressingen.
3
Häll vattnet av bönorna och blanda ner purjo och dressing bland de varma bönorna. Salladen kan ätas varm eller kall.
4
Servera med grillspett av rotsaker; blancherade morötter, palsternacka och rotselleri. Bönsalladen passar också till kött och fisk.