Kycklingsatay

Du behöver 2 st kycklingbröst 1 tsk curry stark 1 msk olja 1 msk rödvinsvinäger 0.5 dl vatten Gör så här 1 Skiva kycklingfiléerna på...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingbröst
  • 1 tsk curry stark
  • 1 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

1
Skiva kycklingfiléerna på längden i två-tre skivor.

2
Skaka ner curryn i en kastrull med varm olja och fräs kryddan. Ta kastrullen av plattan och späd med vinäger och vatten (3/4 dl vitt vin kan ersätta vinäger och vatten). Låt marinaden kallna helt innan kycklingskivorna läggs i för att marineras 2 timmar.

3
Vecka upp skivorna på spett och grilla över intensiv värme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top