Du behöver
- 0.5 pkt viltskav eller renskav
- 500 g köttfärs
- 1 msk timjanblad eller 1 tsk torkad timjan
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- 0.5 dl vatten
Gör så här
1
Halvtina skavblocket, dela det och frys omedelbart in det som inte går åt. Grovhacka den biten som ska användas.
2
Lägg köttfärsen tillsammans med skavet i matberedaren och blanda. Tillsätt timjan, salt och peppar samt vatten. Arbeta ihop ingredienserna väl.
3
Forma färsen till en avlång limpa på en fuktad skärbräda. Dela i sex lika stora bitar. Klappa ut dem med fuktad hand till stora tunna hamburgare och gör rutmönster i ytan med en kniv.
4
Pensla med olja, eller en grillsås om mer smak önskas, och grilla burgarna på finmaskigt grillgaller, eller i grillkorgen, ett par minuter på varje sida.