Potatissallad till isterband

Du behöver 1 kg fast potatis 10 st soltorkade tomater (ca 50 g) 10 st salviablad eller 2 tsk torkad salvia Dressing: 2 msk balsamvinäger...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 10 st soltorkade tomater (ca 50 g)
  • 10 st salviablad eller 2 tsk torkad salvia

Dressing:

2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar

Att äta till:

isterband bräckta

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Kyl och skär i skivor.

2
Skölj torkade tomater väl i kallt vatten. Häll över kokande vatten och koka upp. Häll av vattnet. Låt kallna under lock. Strimla och varva tomaterna bland potatisskivorna tillsammans med sköljda och grovt strimlade salviablad.

3
Rör samman dressingen. Skeda drygt halva mängden över salladen. Spara resten av dressingen för att skeda över de bräckta och snittade isterbanden. Servera med kokta broccolitoppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top