Rostade potatisklyftor

Du behöver 4 st potatis (ej bakpotatisar) rapsolja (raps)olja gourmetsalt Gör så här 1 Borsta potatisarna väl. Dela dem först i två på längden, och...


2 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis (ej bakpotatisar)
  • rapsolja (raps)olja
  • gourmetsalt

Gör så här

1
Borsta potatisarna väl. Dela dem först i två på längden, och dela sedan varje halva i två klyftor. Skär en liten fördjupning mitt på åsarna så att klyftorna får bananform.

2
Lägg klyftorna i kokande vatten och koka 5-8 minuter. Sila bort kokvattnet och låt kallna. Så här långt kan potatisarna förberedas.

3
Vid grilldags penslas klyftorna med olja och grillas i grillkorgen, eller på ett finmaskigt grillgaller. Vänd då och då tills potatisarna fått färg och är mjälla. Strö över salt.

4
Klyftorna är goda både till kött och fisk. Eller att helt enkelt ätas med vår gröna persiljesås som dip.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top