Hjortronsås till vaniljglass

Du behöver 200 g hjortron frysta 1.5 dl vatten 2 msk strösocker 1 tsk potatismjöl 1 msk apelsinlikör apelsinskal strimlat Gör så här 1 Tina...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g hjortron frysta
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk apelsinlikör
  • apelsinskal strimlat

Gör så här

1
Tina hjortronen. Spara saften som sipprar ut.

2
Blanda hjortronsaften med vatten, socker och potatismjöl. Koka upp under omrörning. Smaka av med apelsinlikör och häll såsen varm över bären.

3
Låt kallna tills såsen är ljummen och skeda den då över vanilj- eller chokladglass, som kan serveras i ett rån eller en strut. Garnera med strimlat apelsinskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top