Marias maränger

Du behöver 4 st äggvitor 200 g mandel mald 300 g florsocker Smörkräm: 100 g smör rumsvarmt 1 msk vaniljsocker 2 st äggulor 0.5 dl...


20 portioner

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 200 g mandel mald
  • 300 g florsocker

Smörkräm:

100 g smör rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
0.5 dl florsocker

Gör så här

1
Vispa äggvitorna hårt i en torr bunke.

2
Vänd försiktigt ner mandeln och florsockret. Klicka ut smeten matskedsvis på plåt försedd med bakplåtspapper.

3
Grädda i 175 graders ugnsvärme 10-12 minuter. Låt svalna.

4
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred av den på hälften av marängerna och placera de andra marängerna ovanpå som lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top