Pannkakor med varm druvsallad

Du behöver Smet: 1 1/2 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1 ägg 1 msk smält smör Fyllning: 1 dl russin 1 dl sött vitt vin...


8 portioner

Du behöver

  • Smet:
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk smält smör
  • Fyllning:
  • 1 dl russin
  • 1 dl sött vitt vin eller apelsinjuice
  • 3 msk strimlad mandel
  • 350 g gröna och blå druvor
  • 1 äpple
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker

Gör så här

1
Blötlägg russinen i vin eller juice ett par timmar eller över natten.

2
Rör samman ingredienserna till pannkakssmeten. Låt svälla medan fyllningen görs.

3
Blanda i en bunke blötlagda russin, och vätskan som finns kvar, med rostad mandel, halverade och urkärnade druvor samt små äppeltärningar. Låt smakerna dra tillsammans medan pannkakorna gräddas.

4
Smält smöret i en traktörpanna. Lyft med hålslev över fruktsalladen i pannan och fräs ingredienserna knappt varma samtidigt som sockret rörs i. Bara ett ögonblick, inte så länge att frukterna börjar mosa sig!

5
Fördela fyllningen på pannkakorna. Häll det lilla som finns kvar av spad i pannan och koka hastigt in till en simmig sås att droppa över salladen innan pannkakorna viks ihop.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top