Räkor med curry och ingefära

Du behöver gurka halveras och skivas 1 st lök hackas 2 msk kokosflingor 2 krm curry 0.5 krm kajennpeppar 0.5 dl vatten syltad ingefära skivas...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • gurka halveras och skivas
  • 1 st lök hackas
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 krm curry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 0.5 dl vatten
  • syltad ingefära skivas tunt
  • 0.5 msk sockerlag från ingefärsburken
  • 0.5 st buljongtärning
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk soja
  • räkor ca 100 g rensade
  • maizenamjöl
  • bröd att rosta

Gör så här

1
Rosta gurka, lök och kokosflingor i torr panna. Strö över curry och kajennpeppar. Tillsätt vatten, ingefära, sockerlag, buljongtärning, citronsaft och soja.

2
Tillsätt räkorna och hetta upp alltsammans. Red eventuellt av det hela med en aning maizenamjöl. Servera med rostat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top