Grillbröd med bacon

Du behöver 5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk örtagårdakrydda 100 g margarin 0.5 dl bacontärningar stekta 2 dl mjölk olja till pensling Gör...


6 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk örtagårdakrydda
  • 100 g margarin
  • 0.5 dl bacontärningar stekta
  • 2 dl mjölk
  • olja till pensling

Gör så här

1
Blanda samman mjöl, bakpulver och krydda. Tillsätt margarinet skuret i småbitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt kalla bacontärningar. Blanda snabbt ner mjölken till en deg.

2
Ta upp degen på mjölad bräda. Dela i sex bitar, som trillas ut till tunna längder och viras runt blötlagda grova blompinnar (finns i blomsterbutiken).

3
Grädda bröden på grillen. Olja gallret först, eller pensla bröden med olja så att de inte fastnar. Vänd ofta. Bröden behöver 10-15 minuter över stark värme.


Kommentar:
Tips!
Blanda samman alla ingredienser till pinnbrödet, utom mjölken, i en plastpåse. Gnugga påsen tills smöret finfördelats. Ta med påsen och ett litet mjölkpaket och blanda till deg på ort och ställe för grillkalaset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top