Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk örtagårdakrydda
- 100 g margarin
- 0.5 dl bacontärningar stekta
- 2 dl mjölk
- olja till pensling
Gör så här
1
Blanda samman mjöl, bakpulver och krydda. Tillsätt margarinet skuret i småbitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt kalla bacontärningar. Blanda snabbt ner mjölken till en deg.
2
Ta upp degen på mjölad bräda. Dela i sex bitar, som trillas ut till tunna längder och viras runt blötlagda grova blompinnar (finns i blomsterbutiken).
3
Grädda bröden på grillen. Olja gallret först, eller pensla bröden med olja så att de inte fastnar. Vänd ofta. Bröden behöver 10-15 minuter över stark värme.
Tips!
Blanda samman alla ingredienser till pinnbrödet, utom mjölken, i en plastpåse. Gnugga påsen tills smöret finfördelats. Ta med påsen och ett litet mjölkpaket och blanda till deg på ort och ställe för grillkalaset.