Örtrostbiff

Du behöver 1.5 kg rostbiff eller innanlår smör till bryning timjan persilja, oregano och rosmarin Örtlag: 2 st gula lökar 3 st vitlöksklyftor 1.5 l...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg rostbiff eller innanlår
  • smör till bryning
  • timjan persilja, oregano och rosmarin

Örtlag:

2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1.5 l vatten
1 dl salt
2 tsk rosmarin (torkad)
3 tsk timjan (torkad)
3 st lagerblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125°. Hetta upp smöret i en panna. Bryn rostbiffen runt om tills den fått färg. Stick in en köttermometer och stek köttet i ugnen ca 1 tim eller tills termometern visar 55-60°. Dela under tiden löken i fyra klyftor och skiva vitlöken.

2
Häll vattnet i en kastrull, lägg i löken, saltet och kryddorna. Koka upp. Låt svalna. Lägg ner rostbiffen i lagen när den är färdigstekt och låt den dra i ett dygn. Skär steken i tunna skivor och garnera med örtkryddor.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top