Ostfylld kycklingfilé

Du behöver 4 st kycklingbröstfiléer svartpeppar 5 msk hårdost (gärna get) 8 skiva bacon 0.5 msk smör (oliv)olja Gör så här 1 Peppra ansade filéer...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • svartpeppar
  • 5 msk hårdost (gärna get)
  • 8 skiva bacon
  • 0.5 msk smör (oliv)olja

Gör så här

1
Peppra ansade filéer runtom. Vik in den tunnaste köttfliken på varje filé mot undersidan av den tjockare, runt någon matsked grovriven ost. Jag valde en holländsk hård getost med härlig arom.

2
Vira så två baconskivor runt varje fylld filé. Bryn runtom i en aning fett i stekpannan på ganska hög värme. Sänk till knapp medelvärme och låt eftersteka under lock 8-10 minuter, tills filén känns så gott som stum vid lätt tryck.

3
Servera filén skivad på en bädd av glansig paprika och spenat (för recept klicka på rubriken nedan).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top