Citronkräm

Du behöver 3 st äggulor 1.25 dl strösocker 1 msk rivet citronskal 4 msk citronsaft nypressad 75 g smör Gör så här 1 Blanda 3...


2 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 4 msk citronsaft nypressad
  • 75 g smör

Gör så här

1
Blanda 3 äggulor med 1 1/4 dl strösocker, 1 msk rivet citronskal, 4 msk

2
nypressad citronsaft och 75 g smör i en kastrull.

3
Upphetta försiktigt (får ej koka) under omrörning tills massan blir tjock och krämig. Låt krämen svalna i kallt vattenbad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top