Marinerad salladslök

Du behöver 50 g hasselnötter 2 msk vitvinsvinäger 1 msk fransk senap 1 st krasse ask 1 dl olivolja 1 dl vispgrädde salt och peppar...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 50 g hasselnötter
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 st krasse ask
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 12 st salladslökar

Gör så här

1
Rosta hasselnötterna i en torr panna eller i ugnen. Låt svalna lite. Fördela nötterna i en handduk och gnid av skalen. Hacka dem grovt.

2
Lägg nötterna i en skål och tillsätt vinäger, senap och krasse. Blanda väl. Vispa ner olja och vispgrädde. Smaksätt med salt och peppar.

3
Ansa lökarna, eller gör som Janet och låt de dekorativa rottrådarna vara kvar – men mycket, mycket väl rensköljda. Koka dem 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp dem och låt rinna av. Lägg lökarna på ett fat och häll över såsen. Servera som tillbehör på buffébordet.


Kommentar:
Receptet har vi lånat från Rune Kalf-Hansen, en skicklig kock och en mästare på att hantera råvaror.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top