Du behöver
- 50 g hasselnötter
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk fransk senap
- 1 st krasse ask
- 1 dl olivolja
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 12 st salladslökar
Gör så här
1
Rosta hasselnötterna i en torr panna eller i ugnen. Låt svalna lite. Fördela nötterna i en handduk och gnid av skalen. Hacka dem grovt.
2
Lägg nötterna i en skål och tillsätt vinäger, senap och krasse. Blanda väl. Vispa ner olja och vispgrädde. Smaksätt med salt och peppar.
3
Ansa lökarna, eller gör som Janet och låt de dekorativa rottrådarna vara kvar – men mycket, mycket väl rensköljda. Koka dem 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp dem och låt rinna av. Lägg lökarna på ett fat och häll över såsen. Servera som tillbehör på buffébordet.
Receptet har vi lånat från Rune Kalf-Hansen, en skicklig kock och en mästare på att hantera råvaror.