Matjessillpaj

Du behöver 220 g kavring mörk 75 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 1 st matjessill ca 200 g, matjesfiléer 1 st rödlök 1 st...


10 portioner

Du behöver

  • 220 g kavring mörk
  • 75 g smör

Fyllning:

4 st gelatinblad
1 st matjessill ca 200 g, matjesfiléer
1 st rödlök
1 st kesella 250 g, kesella
3 dl gräddfil
svartpeppar

Garnering:

1.5 dl hackad gräslök
rödlök

Gör så här

1
Finhacka kavringen. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Fördela blandningen i en smord form cirka 24 cm i diameter med avtagbar kant. Platta till med handen. Låt den stå svalt en stund.

2
Blötlägg gelatinet cirka 10 minuter i kallt vatten. Låt sillspadet rinna av, men spara det.

3
Finhacka sill och rödlök. Blanda sill, lök, kesella och gräddfil. Smaka av med malen svartpeppar och sillspad.

4
Krama ur gelatinet och smält det över svag värme. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Fördela röran över kavringbottnen. Ställ

5
in formen i kylen och låt sillröran stelna i 3-4 timmar. Hacka gräslök och/eller rödlök och strö över hela pajen.


Kommentar:
Den här pajen har blivit en riktig sommarklassiker. Pajen kan med fördel göras en dag i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top